A festmények

A XIX. századi magyar táj festője.

Ha röviden kell megfogalmazni milyen festményeket festett Édesapám, akkor büszkén azt mondom, hogy a XIX. századi magyar táj festője volt. 

Szenvedélyesen vonzódott a régi tanyasi, parasztos motívumokhoz, ez valójában származásában és a neveltetésében rejlik.

Minden festmény képzőművészeti alkotás, egyedi és megismételhetetlen. Művészi olajjal, vászonra vagy farostlemezre készültek. Némelyik művészi másolat, de nem tökéletesen egyeznek az eredeti festménnyel, mindig fellelhetők a Feith festményekre jellemző motívumok: ilyenek például a házi állatok vagy vannak sajátságos fa motívumok is… keresse meg őket a galériánkban.

A technika, amit használt egyedülálló: hosszú évek alatt alakult ki és tökélesedett: új ecseteket például nem használt, mert azzal nem tudta elérni a kívánt hatást, ronggyal, kézzel és az ecset szárát is használva jutott el a műalkotás a tökéletes állapotba, ami nem egy mérnöki tökéletesség, hanem egy érzelmi alkotás inkább.

A festmények többsége Balatonfüreden született. 1976-ban költöztek Füredre (én akkor születtem, az új házba…) Ekkor lépett be a Művészeti Alapba és kezdett dolgozni a Képcsarnok Vállalatnak. Ezen időszak alatt nagyon sokat képezte magát, a művészi másolatokból rengeteget tanult, itt tanulta meg például a lazúr technikát.

.
.

.

.

.